söndag 26 november 2017

Smakebit på søndag: Sjusiffrigt

En smakebit på søndag är ett stående inslag på och stafettpinnen har nu tagits över av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Kalaset som blev inställt för två veckor sedan kunde äntligen bli av igår. Vilket innebar lika lång tid på kalaset som det tar att ta sig fram och tillbaka. Nästan. Vilket i sin tur gjorde att jag inte hunnit läsa något alls i helgen. I alla fall inte än så länge. Kanske går det att göra något åt i dag.

Boken jag läser nu är Sjusiffrigt av Anna Karolina. Jag har tidigare läst första delen i hennes serie om Amanda Paller, men denna här inte till serien. Och den är inte heller speciellt lik Stöld av babian. Det har gått lite trögt med läsningen, men jag tror att det mer har att göra med korta lässtunder och mycket annat i huvudet än på boken i sig. Nu har det mesta andra ordnat sig så nu hoppas jag att jag kan få sjunka in i berättelsen.

Min smakebit är från sida 166.
Det knastrade under skorna när Carsten gick fram och tillbaka utanför den innersta avspärrningen. Han stannade och lyfte upp foten, pillade bort en glasbit som fastnat i sulan. Med ett halvt öra lyssnade han på David Evertsson som bodde i fastigheten framför dem. Han var tjugosju år och kvalitetssäkrare på ett spelföretag. Vid närmare förklaring innebar det att han spelade spel hela dagarna. Carsten kunde erkänna att han hade förutfattade meningar om hur sådana kufar såg ut, och i det här fallet stämde det. Vågigt halvlångt hår som växte ihop med polisongerna. Ögon inbäddade i för mycket hud och runda glasögon. En rymlig t-shirt och mjukisshorts som Carsten misstänkte att han hade sovit i när bomben exploderade ett par våningar under honom.

22 kommentarer:

 1. Hoppas läsningen kommer igång mer. Det är alltid svårt att läsa när hjärnan vill tänka på annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker tala om för hjärnan att den ska slappna av, få den att vara mer låt-gå, men det funkar inte. Alla problem måste lösas :)

   Radera
 2. bomber i din smakbit också... hoppas ingen glömde sin väska ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev visst så, även om det inte var bomben som var huvudberättelsen :)

   Radera
 3. Tack för smakbiten. Den här boken har jag sett florera i flödet en tid.

  SvaraRadera
 4. Den läste jag nyligen men har inte hunnit skriva om den ännu. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag råkade läsa ut den nu på morgonen så nu ska jag också försöka få ihop något om den :)

   Radera
 5. Jeg er hos svigermor denne helgen, så det blir ikke mye lesing på meg heller. Jeg bruker å lese på sengen, men i går gikk jeg og la meg før alle andre fordi jeg var så trett og da ble det til at jeg så en episode av Doctor Who på pc-en istedenfor :-) Jeg har med med Immanuel Kant og hans "Tredje kritikk" som jeg må lese til eksamen som begynner 4. desember. Det er veldig tungt lesestoff men helt nødvendig å lese :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inte som någon sträckläsning, den där Immanuel Kant. Jag hade förmodligen somnat om jag hade försökt läsa :) Det är ju inget fel i det, om man vill somna ;)

   Radera
 6. Tack för smakbiten. Jag hade samma problem med den här boken. Kunde inte fokusera när jag var ledsen och stressad i veckan, men i helgen med mer fokus så gick det undan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev onekligen lättare att fokusera på boken när min hjärna ansåg att övriga problem var lösta. För ett tag :)

   Radera
 7. känner igen både författare och bok, men jag har inte läst. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst hennes debut innan och den tokgillade jag. Den här var annorlunda, men ett extra plus får den för att den utspelar sig i Malmö :)

   Radera
 8. Tack för smakbiten. Inte läst något av denna författare men sett den här boken lite här och var under senare tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar nog säga nu, efter två lästa böcker av henne, att jag gillar Anna Karolina :)

   Radera
 9. Tack för smakbiten! Har inte läst något av den författaren.

  SvaraRadera
 10. Fick hem denna för ett par veckor sedan, har inte börjat på den än. Ser verkligen fram emot att läsa den, då jag tyckte riktigt bra om hennes debut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillade också Stöld av babian, så den här fick ta snabbfilen överst i läshögen :)

   Radera
 11. Kvalitetssäkrare på spelföretag- det vore nog den yngre pepparkakspojkens drömyrke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter kul att spela hela dagarna, men jag tror att jag hade blivit uttråkad :)

   Radera