tisdag 28 november 2017

Veckoutmaning: Något att längta till

Veckans utmaning på Kulturkollo: Något att längta till.

Vad i din framtid längtar du mycket till just nu? Böcker du inte riktigt kan bärga dig till de äntligen kommer ut, filmer du villvillvill se nu, semesterresan du sparat till och planerat i flera år, att boken du själv skrivit kommer att ges ut…? Du bestämmer och väljer vad du vill dela med dig av!

Just nu längtar jag efter semester, ljus och värme. Tyvärr kommer inget av dem att inträffa på ganska länge. Kanske. Jag när ett litet, litet hopp att en resa till Spanien kan bli av i februari-mars, men det beror på så många olika saker att jag knappt räknar med det. Annars är det en perfekt resa, svärfar har lägenhet strax söder om Torrevieja så vi har i så fall skjutsen från och till flygplatsen fixad. Jag skulle så gärna vilja tillbringa en vecka, eller mer, där.

En semesterresa som redan är bokad och som jag längtar oerhört mycket efter är till Italien i september. Vi har ju blivit helt förälskade i det landet och letar nog alltid resor dit. Den här gången blir det en bussresa och klart är redan att min mamma, min bror och hans fru följer med. Med lite tur blir det även min syster, men det är lite ovisst. Vi har en del att fira i familjen nästa år (50-, 60- och 80-årskalas) så det här skulle liksom bli RESAN. Det är nog det här som kommer att hålla mig uppe över vintern.

16 kommentarer:

 1. Haha, och jag längtar efter snö och kyla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om det hade kunnat vara snö och kyla så skulle jag nog ha längtat efter det också. Här i Lund har vi knappt sett snö på fem år. Bara regn, blåst och grått. Realisten i mig säger att det blir så även i år.

   Radera
 2. Håller med ovanstående kommentar att jag nog först vill ha lite kyla och snö först! Innan det blir varmt igen. Men utlandssemester är en riktigt bra sak att längta efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här blev aldrig någon sommar, vi har haft höst i ungefär ett år nu så jag längtar efter sommar :)

   Radera
 3. Det är knappt att jag vågar släppa fram den längtan som jag också har till ljus och värme. Jag får vänta ... lär inte bli någon resa på länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag är i stort behov av D-vitamin, men inte i form av kosttillskott utan den man får av solen :)

   Radera
 4. Italien vill jag också återvända till, det är en riktigt fin sak att längta efter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är att det finns så väldigt många platser att åka till i Italien :)

   Radera
 5. Italien låter trevligt, varit i Rom, tittade på trädgårdar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Statyer och ruiner blev det nog mest av i Rom för mig del :)

   Radera
 6. Italien har varit så härligt de två tillfällen jag varit där :) Vackert, varmt och vällagad och okomplicerad mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så otroligt imponerad av deras mat. Det kan se ut som en alldeles vanlig, ordinär tomatsås, men det smakar gudomligt :)

   Radera
 7. Italien skulle jag också kunna leva med. Fast vi får se. Jag har en annan resa inplanerad under 2018. Den går till kallare breddgrader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kallt funkar också. Bara inte det här äckliga mellantinget som vi har här :)

   Radera
 8. Svar
  1. Ja, egentligen vill jag alltid ha en resa att längta till :)

   Radera