måndag 25 december 2023

Film: Your Christmas or mine 2 (2023)

Titel: Your Christmas or mine 2
Originaltitel: Your Christmas or mine 2
Genre: Komedi
Regissör: Jim O'Hanlon
Manus: Tom Parry
Skådespelare: Asa Butterfield, Cora Kirk, Alex Jennings, Jane Krakowski, Daniel Mays
Utgivningsår: 2023
Produktionsland: Storbritannien
Längd: 101 min
Serie: -
Såg den på Amazon Prime Video 17 december 2023




Handling
Lord Humphrey bjuder in familjen Taylor att fira i en lyxig skidort i de österrikiska alperna så att de kan träffa hans nya amerikanska flickvän. Men Hayleys pappa Geoff insisterar på att hantera sin familjs sida av bokningen och något blev fel på grund av språkförbistring. Efter en sammanblandning med transport på flygplatsen hamnar de två familjerna på varandras boende på olika sidor av en dal och i motsatta ändar av Tripadvisors betygsskala.

Min kommentar
Vi gick all in den här helgen, den sista "vanliga" innan jul, och klämde ytterligare en film på söndagen. Jag hade nämligen sett att Your Christmas or mine 2 hade börjat streama. Första filmen hade ju sina poänger och var lite bättre än okej.

Jag vet inte om världen egentligen behövde en uppföljare, men här är den i alla fall. Den är varken bättre eller sämre än den första. Väldigt mycket är exakt samma likadant, men för att göra det mer trovärdigt med snö och kyla så har handlingen i alla fall förflyttats till Alperna.

Miljön är ju magisk och vyerna fantastiska. Det är nästan så att jag blir sugen på att åka skidor. Något jag bara har gjort en enda gång i mitt liv. På stor turistort då. Visst är det en hel del klichéer, både vad gäller brittisk adel, engelsmän från de norra delarna, ortsbefolkningen i Alperna och amerikaner, men det hör ju lite till.

Hayleys moster är fortfarande bara plump och inte ett dugg rolig. Diane tillför lite humor och hon är nog den jag skrattar mest åt (inte med). Farfar tycker jag om. Han märks inte så mycket, men han har den klokaste repliken i hela filmen. Jag kan på något sätt ändå inte låta bli att tycka om de här två knäppa familjerna. De är så olika man kan bli, men de försöker.

Tyvärr så vimlar det av de sedvanliga krystade och tramsiga missförstånden. Det förtar en del. Jag kan inte för mitt liv begripa hur man kan lyckas tolka allt så galet. Inte ens om man verkligen försöker. Men, Hayley verkar ju inte vara den vassaste kniven i lådan.

Your Christmas or mine 2 är trots allt en ganska charmig och hjärtevärmande film. Gullig och lite mysig. Anar jag ett upplägg för en trea? Och då förmodligen på ett varnare ställe?



Letterboxd hade den 2,7 i genomsnitt (beräknat på 4 239 betyg).
IMDb hade den 5,8 i genomsnitt (beräknat på 1,6k betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar