fredag 29 december 2023

Kommande böcker januari 2024

Det blev inte så mycket nytt som gjorde mig intresserad i januari. Jag börjar nästan bli lite orolig. Några hittade jag i alla fall.

España por favor av Åsa Hellberg

Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2024-01-10
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Tre saker händer samtidigt i Fjällfors: Mias man dör, Nooras dotter blir gravid och Lotta tvingas flytta hem till sin exman i Luleå. Bostäder ska säljas på en övermättad marknad, där elpriserna skjutit i höjden och räntekostnaderna är svindlande till och med för ett hus i Norrlands inland.

Hur går det nu med de tre bästisarnas dröm om Spanien? Skulle inte livet bli bättre efter 60? I kyrkokören sjunger Lotta Y viva España så högt att Gud kan höra henne, på pizzerian jobbar Pedro som får änkan Mia att dåna, och när Noora spår sig får hon veta att Spanien och en änglabutik kanske inte är en lysande idé just nu.

Men så kommer stumma 81-åriga Dolores med sin halmhatt och hemlängtan, och då ändras allt ännu en gång.


Åsa Hellberg har jag läst och gillat. Denna skulle ju också kunna vara en kandidat för läsning i Spanien?



Under en rosa himmel av Jenny Colgan

Genre: Feelgood
Serie: Morag MacIntyre (1)
Antal sidor: 364
Utgivningsdatum: 2024-01-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Morag MacIntyre är tredje generationens pilot. Tillsammans med sin farfar driver hon en flygtransportfirma där de förser de avlägsna öarna i norra Skottland med allt de färgstarka öborna kan tänkas behöva. Uppe i det blå är hon ett med elementen, men nere på marken är det en annan sak. Kommer farfadern orka fortsätta driva företaget länge till, och vill verkligen Morag ta över, eller vill hon göra något annat med sitt liv? Hennes pojkvän Hayden är av den bestämda uppfattningen att det är dags för ett nytt kapitel. Men är det vad Morag vill?

Vid en av utflygningarna hamnar hon mitt i en ovanligt våldsam storm som tvingar henne att ta skydd på en avlägsen ö långt ifrån hennes vanliga rutt. Nu befinner hon sig plötsligt långt från civilisationen på en ö bestående av endast ett gammalt kloster, en fågelstation, och den ensamma ornitologen Gregor. Kommer han kunna hjälpa Morag att styra rätt i tillvaron?


En ny serie av Colgan, i den skotska ö-världen. Vill jag verkligen läsa? Ja, kanske.



Mrs Shepherds mysterium av Julia Chapman

Genre: Kriminalroman
Serie: Döden i Yorkshire (2)
Antal sidor: 392
Utgivningsdatum: 2024-01-24
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
När Mrs Shepherds knackar på dörren till detektivbyrån i Yorkshire, och berättar att hon tror att någon är på väg att mörda henne, tänker Samson O"Brian att hon bara är en förvirrad gammal tant. Men när en serie obehagliga händelser drabbar Fellside Courts ålderdomshem, inser han att det kan ligga något i Mrs Shepherds oro ...

Samson förstår att han kommer behöva hjälp, och snart är den lokala äktenskapsmäklaren Delilah Metcalfe en del av utredningen. Medan vintern snöar in över Yorkshires hedar måste de tillsammans söka efter den mördare som gör att människorna på äldreboendets liv svävar i fara.


Ännu en mysdeckarserie. Ja, jag är svag för den genren.



Den tysta gästen av Clémence Michallon

Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2024-01-09
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
Pulshöjande psykologisk thriller om en seriemördare som lever ett dubbelliv - berättad av dem som står honom närmast: hans 13-åriga dotter, hans flickvän och offret som han har skonat.

I fem år har Rachel kämpat för sin överlevnad, instängd i ett skjul på en bakgård. Hennes fångvaktare, Aidan Thomas, är en snygg, charmerande man som alltid erbjuder andra en hjälpande hand. När hans fru går bort i cancer flyttar han tillsammans med tonårsdottern till en ny bostad - och tar med sig Rachel. Inom henne väcks hoppet om att hon nu ska lyckas fly, men Aidan kontrollerar varje steg hon tar och varje ord hon yttrar. Men då Rachel inser att Aidan har utsett ett nytt offer, bestämmer hon sig för att göra allt för att rädda sitt eget och den nya flickans liv.


Denna håll på att gå mig förbi, men andra gången såg jag den plötsligt. Pulshöjande psykologisk thriller ... det låter ju som något för mig.

6 kommentarer:

  1. Den tysta gästen hade jag också missat, låter spännande

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den jan vara riktigt bra låter det som.

      Radera
  2. Oh! I alla fall två böcker där som jag missat och nu genast måste leta upp och läsa.

    SvaraRadera
  3. Bara en gemensam den här gången men den serien verkar mysig (Julia Chapmans). Men jag önskade att jag bara hittade fyra för att spara lite tid och läslust.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, hittade du fler alltså? Jag gick ändå igenom böckerna två gånger. Ska kolla hos dig då.

      Radera