torsdag 28 december 2023

Hett i hyllan #437

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så tar vi ett litet kliv till mitten av juni 2020.
Villa Havsbris av Caroline Säfstrand köpte jag på pocketrean den här sommaren (det är faktiskt den enda som fortfarande är oläst därifrån), eftersom jag ville läsa mer av henne.

Läst mer av henne har jag visserligen gjort, dock inte just denna. I stället har jag läst de tre böcker som ingår i serien Vid livets vägskäl. Det är en serie som verkligen har gjort mig säker på att jag vill läsa mer. Hon har ju skrivit en hel del så det lär inte bli någon brist på ett tag. Speciellt som jag verkar vara dålig på att läsa böcker jag redan har. Jag får väl ta denna när jag känner att jag måste ha en feelgood. För det tror jag att det är.

Så här står det på baksidan:
Sophie återvänder motvilligt till sitt barndomshem, det gamla kurhotellet Villa Havsbris, som hon fått ärva efter moderns död. Hon vill inte vara här längre än nödvändigt och planen är att återvända till karriären och livet i Berlin så fort hon bara kan.

Att sälja ett nedgånget kurhotell är inte det lättaste, och hon får rådet att renovera det. Hon sätter in en annons om arbetskraft och inom kort flyttar tre väldigt olika men arbetsvilliga personer in, alla i behov av en paus i tillvaron. Efter ett tag visar det sig att deras bagage inte är så lätt som de påstått, men i takt med att huset förändras, så förändras också människorna i det.

I grannhuset bor Ella. En gammal dam som i alla år skött den stora trädgården som omger villan. Ella är döv, vilket tillät Sophies mor Mona att lätta sitt hjärta i hennes sällskap. Men Ella kan läsa på läppar, och utan att Mona förstått det, avslöjade hon den hemlighet som skulle ha följt henne i graven. Nu står Ella inför ett dilemma. Ska hon berätta vad hon vet för Sophie?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

4 kommentarer:

  1. Jag har läst en bok av henne, men borde definitivt läsa flera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju läst tre och vill verkligen läsa fler.

      Radera
  2. Jag har inte läst något av denna författare, men den låter intressant. Låter som feel-good men även lite mystisk, med den där hemligheten som Ella vet.
    Min hett i hyllan finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/12/hett-i-hyllan-vecka-52-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. De andra jag läst av henne kallas nog feelgood, men de har inte varit av den sötsliskiga sorten. Det är väldigt mycket svärta också.

      Radera