fredag 29 januari 2016

Årets första bok och lite till

Jag är faktiskt lite stolt över att det tog tre veckor in på det nya året innan den första nya boken dök upp. Det gör att jag tror att jag ligger bra till för årets inte-köpa-fler-böcker-än-jag-läser...

Det var svårt att motstå Vem är Evan Smoak? av Gregg Hurwitz. Så här står det om boken på Bokfabriken:
Evan Smoak lever under falsk identitet. Hans penthouse-våning är ett ointagligt, högteknologiskt fort. Han har lägenheter, bilar och vapengömmor strategiskt utplacerade över hela Los Angeles.

Men Smoak är inte en paranoid galning. Detta är hans vardag. Det är resultatet av en barndom som från tolv års ålder bestått av en skoningslös hårdträning med ett enda mål: att bli den perfekte mördaren.

Smoak har tillbringat hela sin uppväxt i ett topphemligt och olagligt forskningsprojekt hos försvarsdepartementet. Men något händer i organisationen: Smoaks hanterare, den enda personen han verkligen känner, mördas och hans tillvaro kollapsar.

Smoak vänder organisationen ryggen. Han går under jorden och väljer istället att använda sina färdigheter för att hjälpa människor som hamnat i knipa. Men någon anser att Smoak är en riskfaktor som måste försvinna. Och denne någon har samma träning som Smoak själv...

Jag kan ju erkänna att det som lockade mig mest var ordet högteknologiskt... Tack för boken!

Av någon anledning så verkar jag köpa väldigt många filmer nu, vilket får mig att fundera på om jag helt enkelt gått över till film eftersom jag inte får köpa böcker...

En film jag varit sugen på ända sedan jag såg trailern första gången är Mannen från U.N.C.L.E.. Jag tror inte jag sett den gamla originalversionen, men är inte helt säker.

Eftersom Tomten missade ett par filmer som jag önskade mig så tyckte jag att det var lika bra att köpa dem själv. Mission: Impossible - Rogue Nation är ett solklart måste. Jag har sett samtliga tidigare och gillat. Dark places gillade jag väldigt mycket som bok och därför måste jag ju se filmen också.

8 kommentarer:

 1. Onej! Hur har du lyckats missa den gamla versionen av Mannen från U.N.C.L.E.!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte helt säker, känner ju igen titeln och jag har något svagt minne av något svartvitt :)

   Radera
 2. Både The man from U.N.C.L.E. och Mission Impossible Rogue nation föll mig i smaken. Mycket action och härlig humor i båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis det jag räknar med :) Behöver någon bra film nu, har sett en del bottennapp senaste tiden.

   Radera
 3. För mig blir det lätt så att filmköpandet ersätter bokköpandet, av någon anledning. Men jag har inte sett någon av dessa. Eftersom jag ska läsa Mörka platser senare i år så borde jag kanske se filmen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns lite som att jag kompenserar med filmer för det har blivit betydligt fler av dem den senaste tiden. Jag hoppas filmen Mörka platser är minst lika bra som boken :)

   Radera
 4. Åh Man from U.N.C.L.E är så himla bra, hopps du gillar den och jag ser fram emot att läsa din recension :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att den måste gå före i filmkön, jag är i desperat behov av en bra film :)

   Radera