måndag 18 januari 2016

Film: Tomorrowland

Titel: Tomorrowland
Originaltitel: Tomorrowland
Genre: Science fiction
Regissör: Brad Bird
Manus: Brad Bird, Damon Lindelof
Skådespelare: Britt Robertson, George Clooney, Raffey Cassidy, Hugh Laurie, Tim McGraw
Utgivningsår: 2015
Produktionsland: USA
Längd: 130 min
Serie: -
Såg den på Blu-ray 1 januari 2016

Handling
Bundna av ett gemensamt öde sammanförs en optimistisk och vetenskapligt nyfiken tonåring med en före detta genialisk uppfinnare som tagits ned på jorden av idel besvikelser. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr för att gräva upp hemligheterna om en plats någonstans i tid och rum som existerar i deras gemensamma minne.

Min kommentar
Det här är ännu ett fynd från Black Friday och egentligen var jag osäker på om jag skulle köpa den. Det är inte direkt positiva saker jag läst om den. Men helt ärligt, det är nästan omöjligt för mig att motstå en film med George Clooney.

Nu i efterhand är jag väldigt glad att jag faktiskt köpte den. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men den är betydligt bättre än jag hoppades på. Det är en väldigt gullig och småmysig film, med ett aktuellt tema och, naturligtvis (det är ju en Disney) sensmoral. Tyvärr blir den ganska så PK, något som jag är lite allergisk mot när det är så uppenbart som här. Jag får lite halleluja- känsla vid vissa tillfällen och tycker nog att den är lite för övertydlig i sina intentioner. Ibland så verkar manusförfattaren också känna sig manad att förklara saker och ting i detalj. Bara utifall att vi är korkade. Det är vi inte.

Det som tilltalar mig mest är alla de fräcka effekterna, tekniken och själva Tomorrowland. Vilken fantastisk värld! Och så är jag svag för kvinnliga karaktärer som går sin egen väg, den här är dessutom ett tekniskt geni. Skådespelarna är förresten överlag bra, även om jag ibland får känslan av en aning överspel.

Vid vissa tillfällen känns den lite långsam i sitt berättande (jag tror det sammanfaller med detaljerade beskrivningar), men det blir aldrig tråkigt. Till och med sambon tittade färidgt utan att plocka fram sin iPad.

Det kan låta som en klyscha, men det jag plockar med mig från den här filmen är den lilla berättelsen om två vargar som kämpar för sin överlevnad; "mörker och förtvivlan" mot "ljus och hopp". Den som överlever är den man matar... Det här är en livsfilosofi som jag från och med nu ska försöka använda mig av.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 751 betyg).
IMDb hade den 6,5 i genomsnitt (beräknat på 101 108 betyg).
Jag ger den 3,5.


Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

8 kommentarer:

 1. Åh den här har jag velat se men glömt bort. Tack för tipset. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart sevärd. Om inte annat för George Clooney :)

   Radera
 2. Bra inlägg! Håller med om det du skriver. Det är en snygg och underhållande film men den blir lite FÖR MYCKET moral på slutet.
  Vargbeskrivningen är dock väldigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite typiskt amerikanska filmer, det där lite sötsliskigt överdrivna. Men den är definitivt sevärd.

   Radera
 3. Hade nog inte heller sett den om det inte varit för George Clooney. Tyckte att den var okey och inte mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så otroligt svag för läcker teknik i filmer, i den här filmen gjorde det liksom skillnad från OK till ganska bra :)

   Radera
 4. Vi såg den ikväll och jag tyckte den var jättebra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var betydligt bättre än jag hade väntat mig :)

   Radera