lördag 23 januari 2016

Kommande böcker februari 2016

Inte så mycket nytt i februari, men däremot släpps en hel del pocket som jag har väntat på. Och så är det ju bokrean förstås, så det blir kanske en del inhandlat ändå.

En studie i blod av Bonnie MacBird
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-02-01
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
London, en snöig decemberdag 1888.
Sherlock Holmes håller på att tyna bort. Han har fallit tillbaka i sitt kokainberoende efter den misslyckade utredningen om Jack the Ripper. Inte ens hans trogna vän Watson kan få honom på bättre tankar. Inte förrän det kommer ett mystiskt brev från Paris. Då förändras allt. Brevet är från mlle La Victorie, en vacker fransk cabaretstjärna. Hon skriver att hennes oäkting till son, som hon fått tillsammans med en engelsk lord, har försvunnit och att hon blivit attackerad i Montmartre.

Holmes och Watson skyndar till Paris där de upptäcker att sonens försvinnande bara är toppen av ett isberg: Den mest värdefulla statyn efter Nike från Samothrake har blivit stulen i Marseille och flera barn från ett silkesspinneri har blivit mördade. Allt pekar på en enda man, en man som ingen kan komma åt.

Kommer Holmes kunna återhämta sig i tid för att hitta den försvunna pojken och stoppa mördaren? För att göra det måste han ligga steget före sin franska och mycket farliga rival. Dessutom är hans bror Mycroft ett störande hinder i utredningen. Utsikterna är inte direkt lysande men det är nu eller aldrig som gäller!


Triggerord: Sherlock Holmes!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland
Genre: Kriminalroman
Serie: Pastor Viveka (1)
Antal sidor: 288
Utgivningsdatum: 2016-02-26
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening?

Pastor Viveka och tanterna är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter.


Jag är lite skeptisk till böcker som beskrivs som roliga, men ibland funkar det ju faktiskt.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bortom portalen av Oskar Källner, Anita Mederyd, KG Johansson, Hans Olsson, Boel Bermann, Marcus Olausson, Lupina Ojala, Linda Hallgren, Love Kölle, Ida Tellestedt, Alexandra Alexandersson
Genre: Fantasy / Science fiction / Skräck
Serie: -
Antal sidor: 226
Utgivningsdatum: 2016-02-29
Förlag: Fafner Förlag

Från Bokus
Tondöva zombier, dunkla speglar, dränkta världar och en ondska bortom tid och rum. Fantastikportalen presenterar stolt elva noveller från några av Sveriges vassaste fantastikförfattare.

Den här. Alltså. Den här.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

10 kommentarer:

 1. Mysdeckare? ja, det kan ju bli riktigt bra. Eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan ju bli vad som egentligen :)

   Radera
 2. Som en Holmespastish låter den här intressant, verkar innehålla dom rätta ingredienserna och inte ens Holmes löste The Ripper case

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar ju inte gilla när författare "stjäl" andras arbete, men denna låter faktiskt intressant.

   Radera
 3. Bortom Portalen låter riktigt intressant :) Och jag blir lite nyfiken på En studie i blod...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortom portalen är extremt lockande :)

   Radera
 4. Bortom portalen, sjukt efterlängtad här. :-)

  SvaraRadera
 5. Pastisch på Holmes kan vara intressant. Om inte annat så är omslaget vansinnigt snyggt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se om jag läser den, måste först reda ut om jag tycker det är OK att slå mynt av andras idéer :)

   Radera