måndag 25 januari 2016

TV-serie: Castle - Säsong 4

Titel: Castle - Säsong 4
Originaltitel: Castle
Genre: Crime
Skapad av: Andrew W. Marlowe
Skådespelare: Nathan Fillion, Stana Katic, Jon Huertas, Susan Sullivan, Molly C. Quinn
Premiär: 2011-09-19
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 23
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på DVD december 2015-januari 2016


Handling
Spänningen stiger när Castle försöker identifiera vem som sköt Beckett, medan hon kämpar med följderna av sin nära-döden-upplevelse. Samtidigt fortsätter de jobba med New Yorks mest intressanta fall; det blir skrämmande när Castle undersöker en spökjägares död, en sexig utredare hjälper till när en värdefull skulptur försvinner, och Castle tas som gisslan under ett bankrån. Dessutom återvänder Triple X-mördaren till New York och hela teamet måste kämpa mot klockan när Castle och Beckett försvinner spårlöst.

Min kommentar
Tredje säsongen avslutades ju med en cliffhanger som inte var av denna världen. Men om man vet att det kommit i alla fall ytterligare fem säsonger så blir man ju inte alltför orolig. Jag inser ju att de där säsongsavslutningarna måste bli väldigt mycket bättre om man inte vet att det blir fler avsnitt.

Avdelningen där Beckett och hennes kollegor jobbar har fått en ny chef, en kvinnlig, och hon är en rejäl bitch. Hennes sätt att styra är helt annorlunda än Montgomerys. Dessutom gillar hon inte alls Castle och väntar bara på att han ska göra något misstag så hon kan sparka ut honom.

Generellt så börjar jag bli lite less på Becketts och Castles suktande blickar och tycker nog att något bör hända där. Snart. Samtidigt är jag väldigt orolig för vad som ska hända när, inte om, de blir ett par. Hur många serier har jag sett där spänningen mellan två personer byts ut mot en krystad kärlekshistoria? Svaret är alltför många.

Alexis har fått en något större roll, hon har ju börjat få de där vanliga tonårsproblemen. För att inte tala om collegeproblem. Vilket ska hon välja? Om hon väljer ett längre bort, ska hon då inte vara med i serien längre? Castles mor är precis lika fåfäng och klok som vanligt. Ibland säger hon saker som får henne att låta verkligt vis. Javier och Kevin har sina egna små kärlekshistorier, dock inte någon tillsammans, och med skiftande resultat.

En del av avsnitten kändes lite som att idéerna tagit slut. Det är klart att man måste prova nya grepp efter så många säsonger, men så kallade historiska avsnitt där karaktärerna förflyttas till något annat årtionde har aldrig funkat för mig. Så inte heller här. Nu återstår väl egentligen bara att de provar ett drömavsnitt också. Det avskyr jag ännu mer. Dessbättre så funkar de flesta av de nya påhitten väldigt bra och för det mesta är det precis lika spännande och roligt som vanligt. Ett avsnitt handlar förresten om zombies och det funkade. Tråden med vem som dödade Becketts mamma börjar tyvärr bli riktigt tjatig nu, det går liksom inte att klamra sig fast vid en historia i fyra säsonger. Hoppas det fallet snart blir löst.

Många avsnitt slutar med rejäla cliffhangers så ibland blev det nästan maratontittande. De sex sista avsnitten på ssäongen sög vi i oss på en dag. Det här är en riktigt bra serie. Om du inte sett den, gör det!

Och så den sedvanliga spoilern om säsongsavslutningen. [spoiler]Beckett dör nästan när hon jagar de som försöker döda henne på grund av att hon gräver i sin mammas död, hon försöker få tag på Castle men han är på Alexis examen. Beckett och Esposito blir suspenderade för att de driver sin egen undersökning. Beckett säger upp sig. Beckett ringer på hos Castle och berättar vad hon känner, äntligen kommer de till skott. De som jagar Beckett dyker upp hos den okände beskyddaren (Smith) och hotar honom för att få de komprometterande uppgifterna om Montgomery (den före detta chefen). Sedan ska Beckett dödas.[/spoiler]TV-serier.nu hade säsongen 4,0 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 8,2 i genomsnitt (beräknat på 112 283 betyg).
Jag ger säsongen 4,0.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar