fredag 22 januari 2016

En eftersläntrare och lite till

Den uppmärksamma läsaren kan eventuellt ha noterat att den bok som faktiskt stod överst på min önskelista inför julen inte har dykt upp i något inlägg. Det beror på att sambon beställde den lite senare än de andra klapparna vilket gjorde att den kom inte fram innan jul. Egentligen dök den upp här innan nyår, så något försenat dyker presenteras den nu.
Jag är en tjuv av Jonas Karlsson ser jag väldigt mycket fram emot att läsa.


En annan bok som dök upp här innan nyår var Enkel biljett till nattens ände av Johan Frick. Om jag fattat det hela rätt så är det noveller, men de hör ändå ihop på något sätt. Så här står det om boken på Mix Förlag:
Under tidigt femtiotal i Frankrike får mänskligheten ett unikt erbjudande: stig ombord på ett främmande rymdskepp och följ med till en högteknologiskt utvecklad del av universum. Några hundra personer antar erbjudandet. Men när skeppet efter 300 år når sin slutdestination visar den sig vara något helt annat än vad de väntat sig.

Enkel biljett till nattens ände är en stämningsmättad blandning av klassisk rymd-science fiction, noir och jazzromantik. Tusenskönan Rosalind – festens givna mittpunkt, privatdetektiven Slim Jim, frilanspiloten Valentina Cruz, och Brigitte Bardot-klonen Solange är bara några av de till lika luggslitna som glamourösa existenser som befolkar Johan Fricks universum i en galax långt, långt bort.

Bokens alla delar går att läsa fristående, men glider också samman på oväntade sätt och vidgar berättelsen till något mycket större. Ett tungt debutverk och en blivande klassiker.
Det låter ju hur spännande som helst. Tack för boken!

Det blev visst lite film också...
som en box med några filmer baserade på Stephen Kings böcker (Lida, Stark och Carrie som jag naturligtvis både läst och sett, men det var många, många år sedan) och även nyinspelningen av Carrie. Mmmmm, här ska mysas med skräck!

10 kommentarer:

 1. De filmerna gillar min dotter hon är en riktigt skräckälskare. Jag klarar inte riktigt av skräck i filmer, blir skiträdd. Vi såg en Zombiefilm där de gjorde chicken nuggets av dålig kyckling. Tror inte jag vill äta det mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just zombiefilmer är jag inte så glad i, men "vanlig" skräck är bland det bästa jag vet :)

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, den bästa versionen av godispåsen :)

   Radera
 3. Det var ju skönt att den kom fram, i alla fall :)

  Jag blir sugen på att titta på lite Stephen King-filmer. Hittills har jag dock inte sett en filmatisering där jag inte upplever att de har förstört slutet. Värst var Drömfångare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer inte ihåg hur Drömfångare slutar, men helt ärligt så behöver King sällan hjälp med att förstöra slutet. Det fixar han så bra själv :)

   Radera
 4. Jag är en tjuv gillade jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att motstå Jonas Karlsson :)

   Radera
 5. Svar
  1. Jag är nästan lite sugen på att läsa den med en gång :)

   Radera