torsdag 21 januari 2016

Hett i hyllan #23

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det här är faktiskt ännu en serie, men en av det ovanliga slaget. Nämligen en som jag tänker ge upp i samma stund som den här är utläst...

Redan 2010 läste jag min första bok i den här serien om Roy Grace, vilket visade sig vara andra delen, Ett snyggt lik. Jag ska inte säga att jag tyckte den var dålig, men den var verkligen inte bra och jag hade inte för avsikt att läsa mer av Peter James.

Sedan började jag bokblogga och jag råkade på den ena efter den andra som mer eller mindre hyllade de här böckerna. Så därför tyckte jag att han kanske ändå förtjänade en andra chans (det gör väl alla?). Sagt och gjort. Jag köpte första delen, Levande begravd, som jag läst och inte gillat.
Emellertid slumpade det sig så att jag innan jag hade läst Levande begravd (och inte gillat) så hittade jag tredje delen, Långt ifrån död, på bokrean 2012. Naturligtvis köpte jag den. Och den är fortfarande, nästan fyra år senare, oläst. Kanske borde jag faktiskt ta och läsa den så de här tre böckerna kan få flytta ut ur min hylla till någon annan som kanske uppskattar dem mer.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

4 kommentarer:

 1. Jag har bara läst första boken i hans serie, men jag har fler delar i bokhyllan. Levande begravd var väl i mitt tycke okej, så jag vet inte riktigt varför jag inte har fortsatt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är ju ett vanligt fenomen, tycker jag, att man "glömmer" läsa efterföljande böcker i en serie :)

   Radera
 2. Har ett vagt minne av att jag påbörjat en bok av Peter James, men inget minne av att jag läst ut den. Kanske för att jag aldrig gjorde det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det låter som en trolig förklaring, det skulle inte förvåna mig om du blev så irriterad på Roy Grace att du bara inte klarade av att läsa om honom :)

   Radera